Werving
& selectie

Onze klanten kennen onze werkwijze, discreet en zorgvuldig.
Op verzoek van de klant voeren wij  searchopdrachten uit. Kandidaten kunnen wij al in “file” hebben, immers, we investeren dagelijks in een actueel kandidatenbestand. Tevens monitoren wij de markt en worden kandidaten benaderd. Wij hechten aan exclusiviteit om een gedegen werkwijze te kunnen hanteren.

Een search en recruitment opdracht omvat naast een profiel van de organisatie een zoekprofiel van de vacature. Om doelgericht te kunnen monitoren, voeren wij diverse gesprekken met de opdrachtgever. Het “gevoel” en de cultuur van de organisatie kunnen overbrengen naar kandidaten, zien wij als een “must”. Eerst dan ontstaat wederzijdse interesse.

Relevante kandidaten worden anoniem voorgesteld aan de opdrachtgever. Bij wederzijdse interesse worden oriënterende gesprekken tussen kandidaten en opdrachtgever gepland.

Wij regisseren de procedure en adviseren
opdrachtgever en kandidaten.

Een greep uit reeds vervulde vacatures

Directeur
belangenbehartigings-
organisatie

Teamleider sociaal domein
bij een gemeentelijke organisatie

Jurist handhaving bij
een gemeentelijke organisatie

Onze werkwijze bij search en recruitment

1.Organisatie
Fase: introductie, kennismaking organisatie en bespreken organisatieprofiel, vastleggen functie- en zoekprofiel.

2.Werving
Fase: zoeken en werven potentiele kandidaten, inzetten netwerk, filesearch en directe benadering van kandidaten; doel is een “long list” met kandidaten te realiseren, waaruit een preselectie wordt gemaakt.

3.Selectie
Fase: eerste interview en screening van kandidaten uit de preselectie; doel is een “short list” te realiseren voor introductie.

4. Introductie
Fase: bespreken van de “short list” met de opdrachtgever, tweede interview, eventueel testen en eindselectie van minimaal 2 te presenteren kandidaten.

5. Begeleiding
Fase: kandidaten introduceren bij opdrachtgever, planning interviews, adviseren van opdrachtgever en kandidaten, afronden procedure.

Wij staan voor u klaar,
neem contact op.

Hannie Stuurman
Managing consultant
Hannie.stuurman@publicproof.nl

Titia Lont
Consultant
Titia.lont@publicproof.nl

Hans Oostelbos
Senior consultant
Hans.oostelbos@publicproof.nl

Over ons
Public Proof richt zich op het ontwikkelen van de persoonlijke visie en profilering. Een kandidaat op het juiste moment de juiste stap laten zetten. Wij geloven in een gedegen persoonlijke benadering.

Contact
Algemeen